Aktivistisk pedagogik som konstpraktik

sfariska

Det pedagogiska arbetet är inte något ”nödvändigt ont” som jag gör för att säkra min försörjning, tvärt om ser jag både de pedagogiska situationerna som ett av mina främsta konstnärliga uttryck. Genom att formge, leda och ingå i olika pedagogiska situationer får jag möjlighet att delta i samskapade konstnärliga processer tillsammans med andra. Samtidigt ger det mig möjlighet att sprida de teorier och metoder som jag själv funnit värdefulla. När direkta erfarenheter varvas med kritisk reflektion skapas en livskraftig och odelbar helhet av teori och praktik. Det övergripande målet är alltjämt att skapa förståelse och förändring – både i den enskilda människans medvetande och i det omgivande samhällets strukturer.

Hittills har jag bland annat bjudits in till att undervisa/föreläsa vid Konstfack, Kungl. Konsthögskolan, Konstskolan Idun Lovén, Not Quite, Högskolan för Design och Konsthantverk, Göteborgs Konstskola, Luleå Tekniska Universitet, Vårdinge By Folkhögskola, Hagalunds Folkhögskola, Linnéuniversitetet, Cemus vid Uppsala Universitet, Wendela Hebbegymnasiet, Järna Naturbruksgymnasium, Solvikskolan och Solviksgymnasiet.

För bokning: kontakt(a)rubenwatte.com

skola_1

Kurs i Tillfälliga Frirum med elever på Vårdinge By fhsk.

Skola_2

Gatulektion i mod och tillit med elever i Solvikskolans klass 8-9.

Skola_3

Kurs i Urbana Mellanrum med Solvikgymnasiet.

Gästundervisning med klass från Konstfack (Fri Konst), temakurs Politik och Etik.

Viktor_Rydberg_Gymnasium

Föreläsning och gatulektion om konstnärens möjligheter, begränsningar och uppgift. Viktor Rydbergs Gymnasium, Jarlaplan.