web analytics

Besök i Blackeberg

Vad är konst? Vem är konstnär? Vad kan en konstnär göra?

Att få dimpa ner i en gymnasieskola under en förmiddag är en ynnest, det visste jag redan. Idag hade jag förmånen att spendera en timme med en klass och sen två timmar med en annan, vilket betyder att jag fick prova två olika upplägg. Det handlar som vanligt om att öppna upp platser som är alltför stängda och utöka ytor som är alltför trånga. Jag pratar om konst, framför allt min egen, men det handlar minst lika mycket om vad det innebär att vara människa och hur vi kan förhålla oss till världen. Det handlar om mod och tillit, om makt och rättvisa och inte minst om förståelse och förändring. Nytt för idag var bland annat ett mycket lyckat experiment med snabbtillverkade ansiktsmasker. Så vem är egentligen konstnär? Alla såklart. Särskilt du och dina polare. Om ni vill.

1

2

IMG_4415

3

4