web analytics

Plakatet och fanan tillhör oss alla

I helgen arbetade jag med en fantastisk grupp människor, de flesta ett decennium yngre än mig själv. Efter inbjudan av Grafikskolan/Kulturskolan satte jag ihop en tvådagarsworkshop i konsten att skapa ny förståelse och förändring. Första dagen föreläste jag och sen gjorde vi affischer/plakat. Andra dagen föreläste jag också fast betydligt kortare och sen gjorde vi flaggor/fanor. Det har jag gjort förut, men samtidigt har varje tillfälle sina helt egna förutsättningar och kvaliteter. Vissa saker är stadigt återkommande, till exempel att konsten är större än verket och att den direktupplevda kroppsliga erfarenheten når djupare än det rationella intellektet, även fast båda behövs. Hur som helst, plakatet, fanan, banderollen, flygbladet och affischen är viktiga verktyg för att skapa ny förståelse och förändring. Vem som helst kan gå samman med likasinnade och organisera sig för att göra skillnad och konsten är ett fantastiskt bra fält som (egentligen) står öppet för vem som helst att använda som sin utgångspunkt.

Dag 1: Affischen/Plakatet

Dag 2: Flaggan/Fanan

Varmt tack för denna gång!