web analytics

kinematografi

Att skriva ett filmmanus är enkelt. Regi verkar inte heller särskilt komplicerat. Att på egen hand skriva manus, samla ihop ett bra crew att filma med, införskaffa all teknisk utrustning, fixa alla nödvändiga tillstånd och samtidigt försöka få finansiering till projektet är desto klurigare. Maxat i ordets bokstavliga mening, på ett sätt som både är ansträngande och skitkul på samma gång.

Jag har sett filmen framför mig med fantasins hjälp, flera gånger från början till slut, och det ser verkligen skitbra ut. Nu handlar det bara om att få idén att manifesteras, så att andra människor än jag själv kan få ta del av den. Min förhoppning är att vi kan filma redan nu i vinter och tidigt vår. Den som känner sig manad att på ett eller annat sätt medverka i produktionen är välkommen att höra av sig, det som i första hand saknas i dagsläget är en steadicam-kunnig och en ljud-kunnig person, men det finns säkert behov av andra typer av skills för den som känner sig sugen.

Filmen kan sägas handla om ”rekreation” i en något utvidgad betydelse. Någon deadline finns inte, sånt vågar jag mig inte på längre, men jag vågar i alla fall påstå att den färdiga filmen kommer att bli väldigt bra. Sho!