web analytics

Tillfälligt Avbrott – Vernissage!

Min gästundervisning i Solvikskolans fantastiska klass 8-9 avslutades igår med en väldigt trevlig och välbesökt vernissage. Kursen har från början till slut varit ett pedagogiskt experiment som av allt att döma tycks ha fallit väl ut. Allting, från kursens namn (Tillfälligt Avbrott) och innehåll (konstnärligt experiment i offentligheten) till dess avslutande presentation i form av en utställning på Galleri Sista Söndagen har utformats allteftersom, ingenting var förutbestämt. Denna typ av intuitiv och anarkistisk pedagogik är fantastiskt rolig att arbeta med, jag är tacksam för att jag fått möjlighet att samarbeta konstnärligt med dessa modiga 14-15-åringar och jag ser fram emot fortsatta experiment i andra sammanhang. Till alla elever, föräldrar och nyfikna besökare: Tack som tusan för den här gången!