web analytics

Rymdbas i Norrköping

Min film Space Control ingår i grupputställningen Luftslottet som just nu visas på Norrköpings Konstmuseum. Som jag skrivit tidigare så byggde jag tillsammans med Michael Rupini en rymdbas av återanvänt byggmaterial, några lastpallar, ett par lysrör och plast som vanligtvis används för att göra ensilagebalar. Förutom rymdbasen finns gott om andra anledningar att kolla in utställningen om man har vägarna förbi. Både jag och barnen uppskattade flera av de andra verken och både temat och sammansättningen av konstnärer känns väldigt lyckad. För mig personligen – som alltid arbetar konstnärligt men sällan skapar ”verk” som går att ställa ut – var det dessutom väldigt kul att få snacka lite med andra konstnärer som jag inte kände sen tidigare.

Så här skriver museet själva om Luftslottet: ”Luftslottet är en utställning som handlar om luft, drömmar och fantasivärldar. Utställningen bygger på en längtan efter att hitta vår inneboende kreativitet och påhittighet. Förhoppningen är att Luftslottet gör oss nyfikna, triggar vår fantasi och uppmuntrar till eget skapande.”

Utställningens curator är Johanna Uddén och medverkande konstnärer är: Amara Por Dios, Bigert & Bergström, Olle Bonniér, Johanna Byström Sims, Åsa Cederqvist, Jacob Dahlgren, Sara-Vide Ericson, Jens Fänge, Annika von Hausswolff, Erik Hedman, Matti Kallioinen, Katarina Löfström, Janina Nilsson, Bella Rune, Liv Strand, Ruben Wätte, Bengt O Österblom.

Mer info: http://www.norrkopingskonstmuseum.se/utstallning/luftslottet/

Luft_1

luft_2

luft_3

luft_4