web analytics

Boken är på gång! (Nytt datum)

Det har tagit drygt två år att framställa den, men snart är boken här! Terra pericolosa – Farligt Land. De senaste månaderna har varit otroligt intensiva, på alla sätt och vis, så det känns väldigt bra att äntligen ha skickat iväg hela rasket till tryckeriet. Jag ser väldigt mycket fram emot att få hålla ett exemplar i min hand och bläddra igenom den för första gången. Hur den tas emot återstår att se, klart redan nu är att den kräver lite mer av läsaren än min förra bok gjorde, men min förhoppning är att den också kan ge ännu mer tillbaka. Utan att slå mig själv för bröstet allt för mycket vill jag påstå att den här boken verkligen behövs, därför skulle det vara kul om den verkligen lyckas nå fram till sin publik.

Alla som vill är varmt välkomna att delta när boken släpps på Konstfack fredagen 24 maj 2013. Här nedan publicerar jag bokens baksidestext:

”Världen omkring oss är betydligt större än våra bilder av den. Detsamma måste rimligtvis gälla även för de världar som finns inom var och en av oss. I båda fall är landskapen ofantligt mycket större än kartorna, inte bara till ytan sett, de är också mer varierade, nyanserade och detaljerade. Om både den bild vi har av oss själva och de bilder vi har av vår omvärld är kraftigt förminskade förenklingar, då kanske det vore klokt att inte helt förlita oss på dessa när vi orienterar i vår verklighet?

Terra pericolosa är en kartografisk term som betyder farligt land. Den har tidigare använts för att markera ut kartans tomma fläckar – regioner som varit outforskade eller dåligt dokumenterade. Den här boken skildrar min egen expedition till en rad sådana platser i det mänskliga medvetandet.”