web analytics

Kapitel ett

Boken Farligt land är sedan ett par månader färdigskriven och utgiven, allt fler som läst ut den hör nu av sig med kommentarer, funderingar, beröm och kritik, vilket är fantastiskt kul för mig som skrivit den. Att på egen hand skriva och ge ut böcker är ingenting man gör för att bli rik, faktum är att det inte ens är i närheten att gå jämnt upp ekonomiskt och ännu mindre är det en syssla man kan leva av. Jag har inte ens lust att räkna ut vad en eventuell timlön skulle landa på om jag ställde upp de två år jag arbetat med boken och de kronor som eventuellt kommer att bli över när projektets alla kostnader väl är täckta. Som tur är fick jag alldeles innan det var dags att betala tryckfakturan ett stort stipendium som gjorde det möjligt att genomföra produktionen utan att bli mer skuldsatt än vad jag redan är. Stipendiet gjorde tacksamt nog de ekonomiska aspekterna av projektet oviktiga och ännu mer ointressanta än de redan var.

Vad som är betydligt mer intressant än projektets ekonomi är det som boken faktiskt innehåller; korsningen mellan politik, filosofi och psykologi, frågorna om medvetandets bottenlager och vad det nu är som gör oss människor så lydiga och förutsägbara? Det är saker som, i mina ögon, är allt för viktiga för att lämna orörda. Det var därför jag skrev boken och det är också därför jag vill bli av med de travar av bok-kartonger som tar upp all plats i min städskrubb. Dagligen ser, hör och läser jag om saker som gör boken aktuell, det kan handla om gränser eller begränsningar, maktstrukturer, ofrihet, uppror och motstånd. Boken måste hitta ut till sina läsare – på ett eller annat sätt – och eftersom jag varken kan eller vill göra traditionell ”reklam” så måste det ske på annat sätt. Precis som min första bok Visit Norrtuna så sprids även Farligt land bäst med hjälp av ryktet, de som redan läst den och vill rekommendera den vidare, som lånar ut eller ger bort den till människor som kan tänkas vara intresserade.

Jag ber er härmed om hjälp att sprida ordet vidare, digitalt eller verbalt, i de riktningar där ni själva tror att boken kan tas väl emot eller behövas. För att underlätta det hela har jag nu lagt upp det första kapitlet i form av en fri PDF som finns att antingen läsa eller ladda ner här: farligt_land_kapitel_ett

Tusen tack och vänliga hälsningar, Ruben.