web analytics

PRAO!

”Prao (praktisk arbetslivsorientering). Syftet med prao är att ge eleven kunskaper om arbetslivet, inte utnyttjas som gratis arbetskraft. Det kan även vara ett stöd för elevens kommande studie- och yrkesval samt stödja den personliga utvecklingen. Elevernas behov av kunskaper och medvetenhet om sig själv samt om samhälle och arbete bör stå i centrum.”

Just nu arbetar jag med ett par parallella konstprojekt och lever på de stipendiepengar jag fick när jag slutade Konstfack. Pengarna kommer att ta slut någon gång under vintern eller möjligtvis den tidiga våren 2014, men tills dess har jag den stora förmånen att själv bestämma över min egen tid. Istället för att spendera all denna värdefulla tid på att göra sånt som jag redan kan eller känner till vill jag därför passa på att lära mig nya saker och få erfarenheter genom direkta upplevelser.

Platser som skulle kunna passa fint är t.ex:

– Vid produktionsbolag som sysslar med dokumentärer, kortfilm eller musikvideoinspelning.
– Redaktionellt arbete eller som assistent till journalist/fotograf.
– Som assistent till yrkesverksam och subversiv konstnär, eller något helt annat…

Jag tänker mig att jag stannar mellan 2-4 veckor på varje ställe, men det kan även funka bra med kortare eller längre perioder. Jag vet att jag känner folk som känner folk, sprid gärna detta till människor i din bekantskapskrets som gör intressanta grejer där jag skulle kunna passa som praktikant. Tusen tack på förhand!