web analytics

Getting that paper

Pappersarbete. Jag är i den absoluta slutfasen med mitt filmmanus, försöker maxa genom att mangla text varje kväll från att barnen somnat tills jag måste bryta för att själv hinna få lite sömn innan det är dags att gå upp. För ett tag sen kom mina diplom med posten, nu är jag officiellt Master of Fine Arts. Stipendiepengarna jag levt av sen jag slutade skolan är slut nu och som av en händelse fick jag veta idag att staten vill ha in all moms från förra året redan nu i slutet av februari (jag trodde att det bara var momsdeklarationen de ville ha på en gång, inte själva pengarna). Merde! Livet som nyexaminerad konstnär är märkligt nog exakt som jag hade föreställt mig, helt fritt men väldigt osäkert. Kanske borde ringa skatteupplysningen och fråga om jag kan få betala i form av några snyggt ihopsnickrade meningar ur mitt filmmanus, till exempel som den här:

”En aspekt av varje människa vill bli lycklig, medan en annan vill bli lyckad. En aspekt strävar efter frihet, medan en annan strävar efter säkerhet. Vem av dessa som får bestämma avgörs till stor del av ens förmåga till självmedvetande, utan reflektion kommer den starkaste stämman att dominera. När det skrämda egot höjer sin röst i affekt sker det undantagslöst på bekostnad av intuitionens subtila viskningar.”