web analytics

Konsten att skapa förändrade tillstånd

Filmen jag skrivit manus till och redan så smått börjat spela in (med ett fantastiskt team) väntar fortfarande på besked från flera tunga fonder och institutioner som vi sökt pengar från, förhoppningsvis vet vi inom de närmaste veckorna vad vi har för budget att se fram emot. Om vi bara får negativa besked och avslag från de ställen vi sökt pengar så har vi både en plan B och plan C, så tanken är att filmen blir av oavsett vad som händer. Vi har redan fått 100 000 från en stor kulturfond, vilket gör att vi är en bra bit över den nollbudgetnivå jag är van vid att arbeta på. Med lite flax får vi förhoppningsvis tag i hela den summa som behövs för att kunna betala ut rimliga löner åt alla medverkande.

En annan rolig sak är att jag nu kan bocka av ännu en uppfylld pojkdröm från listan – att publiceras i den anarkistiska tidskriften Brand (som bara tycks bli snyggare och bättre med tiden). I det senaste numret, som kom ut 1 maj, skriver jag lite om hur jag förhåller mig till mitt konstnärliga arbete som många gånger rör sig i gränslandet mellan konst, politik och forskning (för att inte tala om de filosofiska och psykologiska aspekterna). Tack Brand för det förtroendet! Jag rekommenderar alla att köpa tidningen, men för den som hellre läser digitalt finns texten även här.

Just nu förbereder jag ett par inbokade föreläsningar och är samtidigt på jakt efter ett litet barskåp, en platt-TV och en kaffemaskin (som behövs till filmen), om du har något av detta liggandes i din källare och kan tänka dig att sälja för en billig peng så vet du att jag finns och är i behov.